Hlavní obsah

Video: Láva ze sopky uvěznila na Kanárech psy. Krmení zajišťuje dron

Bez komentáře: Skupina lidí se na La Palmě snaží pomocí dronu zachránit několik psů, kteří zůstali kvůli tekoucí lávě uvězněni v troskách domu.Video: twitter/CabLaPalma, Ticom Soluciones SL, Volcanic Life, AP

 

Reklama

Aktivita sopky na La Palmě pokračuje. Cumbre Vieja vybuchla před třemi týdny a stále chrlí nové proudy lávy.

Článek

Psi zůstali kvůli tekoucí lávě uvězněni v troskách domu a po silnici ani helikoptérou se k nim zatím nedá dostat. Místní jim pomocí dronu zatím posílají každý den krmivo a vodu, informovala agentura EFE.

Obec Todoque na La Palmě byla kvůli erupci sopky už dávno evakuovaná. Několik psů tam ale uvázlo a před několika dny je lidé objevili právě díky dronu. Na záběrech je vidět, jak vyhublí a vyčerpaní psi marně hledají potravu na místě zasypaném sopečným popelem.

„Veterináři nám poradili, co jim máme poslat za stravu. Byli hladoví a dehydratovaní,“ řekl televizi RTVE José Barreto. „Zatím se k nim pěšky nedostaneme kvůli velmi vysoké teplotě,“ dodal. Ale hned jak to bude možné, vydají se hasiči na záchrannou misi.

Podle operátora dronu Thomase Haacka jsou psi stále velmi hubení, ale už jsou na tom lépe. Jednou denně jim posílají dronem jídlo a vodu. Po silnici zničené lávou a popelem se k nim ještě nedá dostat a helikoptéra tam zatím také letět nemůže.

Láva ze sopky na La Palmě už zničila na 1 550 domů, několik desítek kilometrů silnic a desítky hektarů banánovníkových plantáží. Zatím podle expertů nelze říci, jak dlouho ještě bude erupce trvat.

Reklama

Doporučované