Hlavní obsah

Video: Lavička, knížka pro děti od vévodkyně Meghan, míří ke čtenářům

Bez komentáře: Vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová vydala dětskou knížku. Je o zvláštním poutu mezi otci a syny.Video: AP

 

Reklama

Meghan Markle vydala svou první knížku. Je pro děti a pojednává o vztahu mezi otci a syny. Vévodkyně uvedla, že nezůstane jen u jedné knížky a zároveň dodala, že připravuje i audioverzi.

Článek

K sepsání knihy ji inspirovala rodinná událost. Na Den otců – měsíc po narození syna Archieho, kterého má ze svazku s britským princem Harrym, věnovala svému muži básničku.

Zdálo se jí, že by báseň šlo dále rozvíjet. Až z toho vznikla kniha, která se na knižních pultech objevila 8. června. Nese název Lavička (The Bench) a popisuje zvláštní pouto, které si z pohledu matky mezi sebou vytváří každý otec a syn.

Podle vydavatele příběh nejen dojemně zachycuje rozvíjející se vztahy mezi otci a syny, ale zároveň předkládá různé způsoby, jak se láska může formovat a vyjadřovat v dnešní době.

Knížka obsahuje akvarelové kresby od známého amerického umělce Christiana Robinsona, který pracoval například pro Pixar Animation Studios. Ilustrace odrážejí celkově pozitivní vztahy mezi otci a syny.

Na titulní straně je vykreslena lavička pod stromem, kolem které se houfují ptáci. Na další kresbě je pak zobrazen zrzavý voják, který zvedá svého syna do vzduchu, zatímco je matka dojatě sleduje z okna. Kresba má pravděpodobně odkazovat na prince Harryho a jeho vojenskou službu v Afghánistánu.

Podle serveru Page Six se na jedné ilustraci objevuje i čerstvě narozená dcera Sussexových – Lilibet Diana.

Objevily se už i první kritiky. Například jak může Meghan idealizovat vztahy s otcem, když sama s tím svým dlouhodobě nekomunikuje a nemá se k nápravě, připomněl britský bulvární deník The Sun.

Kromě knižní podoby se chystá také vévodkyně vydat a namluvit i audioknihu.

Reklama

Doporučované