Hlavní obsah

Video: Lidé v dílech mistrů. Tak pokračuje umělecká výzva „co dům dal“

V polovině března se na nizozemském účtu na Instagramu objevila umělecká výzva: Tussen Kunst & Quarantaine, v překladu „Mezi uměním a karanténou“. Pravidla výzvy jsou jednoduchá: vyberte svůj oblíbený obraz, vytvořte ho ze tří věcí, co máte v domě, a sdílejte.Video: nationalgallery.org.uk, twitter.com/GettyMuseum

 

Reklama

Pandemie koronaviru rozpoutala jednu velmi originální zábavu. Čerstvě se do ní zapojila i slavná The National Gallery v Londýně.

Článek

V polovině března se na nizozemském Instagramu objevila umělecká výzva: Tussen Kunst & Quarantaine - v překladu „Mezi uměním a karanténou“. Pravidla výzvy jsou jednoduchá: vyberte svůj oblíbený obraz, vytvořte ho ze tří věci, co máte v domě, a sdílejte. A vůbec není na škodu, že pracujete s limitovanými prostředky. Právě naopak.

Na výzvu zareagovali jak samotní lidé, tak i známé galerie. Ať už Rijksmuseum v Amsterdamu, nebo Getty Museum v Los Angeles. Právě americké muzeum vyzvalo své fanoušky, aby se do výzvy zapojili a sdíleli své výtvory. Myšlenka se okamžitě rozšířila po sociálních sítí jako „Getty Museum Challenge“ . Muzeum pak nejlepší díla sdílelo na svém účtu na Twitteru.

Naposledy se se do nizozemské výzvy zapojila i věhlasná britská The National Gallery se svými zaměstnanci.

„Neustále hledáme cesty, jak propojit publikum s našimi sbírkami. Tato online výzva je skvělým způsobem,“ svěřil se v rozhovoru pro magazín Timeout Lawrence Chiles, vedoucí digitálních služeb The National Gallery. „Inspirovali jsme se jak u jednotlivců, tak u jiných galerií z celého světa. Jsem rád, že se zaměstnanci The National Gallery také zapojili. Vybrali si nejčastěji ta díla, s nimiž pracují nebo je vídají každý den.“

Na výsledek se můžete podívat v úvodním videu. Najdete v něm ztvárnění slavných děl jak z Londýna, tak z Amsterdamu i Los Angeles.

Reklama

Související témata:

Doporučované