Hlavní obsah

Video: Londýn postihly bleskové povodně. Ulice se proměnily v řeky

Bez komentáře: Některé oblasti britské metropole zasáhly nečekaně bleskové povodně.Video: twitter/GarethFurby, twitter/Ryan_Colaco

 

Reklama

Silné lijáky způsobil v různých částech Londýna bleskové záplavy. Ulice britské metropole se proměnily v řeky, které zaplavily stojící auta a přilehlé domy.

Článek

Zatopené byly hlavně části jihozápadního a severního Londýna, informovala o tom BBC. Tamní hasičský sbor na svém Twitteru uvedl, že obdržel více než 150 telefonátů o záplavách jenom z jihozápadního Londýna.

Úřady a policie doporučily, aby se obyvatelé postiženým oblastem vyhnuli. „Silnice jsou zaplavené a sjízdnost je nebezpečná,“ informovala policie na svých sociálních sítích.

Hasiči uvedli, že evakuovali z několika domů uvězněné obyvatele. Ve většině postižených oblastí pak museli odčerpávat vodu ze sklepů a ulic.

Kvůli bleskovým záplavám byla některá vlaková spojení zrušena nebo nabírala velká zpoždění. Spojení mezi londýnským Waterloo a Dorkingem pak přerušil úder blesku, který poškodil signalizaci ve městě Epsom.

Výstrahu před povodněmi včera vydala i Skotská agentura pro ochranu životního prostředí, jež varovala před záplavami v oblasti, která leží severozápadně od Edinburghu, uvedl britský deník The Guardian.

Podle předpovědi meteorologů se má v následujících dnech počasí na britských ostrovech zlepšovat.

Reklama

Doporučované