Hlavní obsah

Video: Lupiči zamkli prodavačku i s tržbou v komoře, zbylo na ně 200 korun

Když se lupičům něco nepovede...Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Zavřeli prodavačku do komory, ale nevšimli si, že drží v ruce celodenní tržbu.

Článek

Ukradli pouhé dvě stovky, ale do vězení mohou jít až na dvanáct let.

Řeč je o dvou lupičích, po kterých pátrá pražská policie. Má k tomu řadu záběrů bezpečnostních kamer, na nichž se pachatelé nechali natočit, když se k loupeži připravovali.

Jak uvidíte v úvodním videu tohoto textu, hledaní lupiči se rozhodli sebrat peníze z obchodu v Dlouhé ulici v centru Prahy. Dlouho postávali naproti obchodu a čekali, až odejde poslední zákazník. Pak šel jeden z nich dovnitř.

Prodavačka měla zrovna kompletně spočítanou tržbu, peníze držela v ruce, ale pachatel si jich nevšiml. Prodavačku i s tržbou násilím zavřel do komory v zadní části obchodu a šel prohledávat pokladnu. V té ale zbylo jen dvě stě korun. Lupič peníze sebral a pak i se spolupachatelem hlídkujícím venku zmizeli.

I když lup z akce je marginální, mohou pachatelé dostat vysoký trest. Při zločinu totiž použili násilí, a tak nejde o obyčejnou krádež, ale o loupež s až dvanáctiletou trestní sazbou.

Navíc si pachatelé vybrali k akci místo, kde je takřka na každém domě a každém rohu bezpečnostní kamera. Policie má tak velké množství záběrů, na kterých jsou zaznamenáni.

Kromě lupičů policie hledá také svědka, který jednomu z podezřelých dal na ulici cigaretu. Mohl by kriminalistům poskytnout důležité informace k vyšetřování. I svědek je vidět na záběrech v reportáži.

Reklama

Související témata:

Doporučované