Hlavní obsah

Video: Masivní exploze v Texasu. Kamion narazil do vlaku s benzínem

Bez komentáře: V Texasu se srazil nákladní vlak převážející benzín a uhlí s kamionem. Plameny a obrovská oblaka kouře byly vidět daleko od místa nehody.Video: @Chris-White, AP

 

Reklama

V Texasu se srazil nákladní vlak převážející benzín a uhlí s kamionem. Vlak okamžitě po kolizi vzplál, informovala o tom místní policie. Plameny a obrovská oblaka kouře byly vidět daleko od místa nehody.

Článek

Ke srážce došlo na přejezdu u města Cameron, asi 210 kilometrů jižně od Dallasu. Tamní úřady neevidují žádné zraněné. Řidiči vozidla i strojvedoucí vlaku vyvázli bez zranění. Nejbližší domy byly kvůli výbuchu evakuovány, nejméně jeden obytný dům shořel, píše BBC.

„Naštěstí se zdá, že jsou všichni v pořádku,“ řekl v úterý šerif okresu Milam Chris White a zároveň dodal, že „v této chvíli už nehrozí žádné nebezpečí. Hasiči se nyní soustřeďují na uhašení požáru.“

Podle místních médií zatím z neznámých důvodů vykolejilo zhruba 14 vagonů ze 100. Následně do jednoho z nich narazil nákladní vůz. Některé z nich převážely vysoce hořlavý materiál, který krátce nato začal hořet. Právě převážený benzín způsobil následný mohutný výbuch.

Šerif White řekl, že na místě zasahovalo několik hasičských sborů. Podle jeho vyjádření byl žár příliš vysoký, než aby se k němu dostaly první zasahující jednotky.

Místní úřady zároveň monitorovaly, jestli se nedostaly nebezpečné látky do země. Policie příčiny nehody vyšetřuje.

Texas se stále vzpamatovává z následků tuhých mrazů z minulého týdne, které mnohé Texasany zanechaly několik dní bez proudu, vody a jiné zase s astronomickými účty za elektřinu.

Reklama

Doporučované