Hlavní obsah

Video: Muž se za nouzového stavu vloupal do sanitek, hrozí mu až osm let

Zloděje zachytily kamery.Video: policie.cz

 

Reklama

Až osm let vězení hrozí muži, který se začátkem května vloupal do dvou sanitek a dvou osobních aut v pražské Krči. Muži hrozí vyšší trest, jelikož čin spáchal v době nouzového stavu.

Článek

Muž z místa odnesl záchranářskou bundu a stříbrný kufřík, z aut ukradl i peněženku a doklady. I s poškozením vozidel způsobil škodu ve výši 20 000 korun.

Muž, kterého policisté hledají, se do aut vloupal na oploceném pozemku rodinného domu, kde si ho všiml majitel. Než se však stačil obléct, muž utekl. Ještě předtím majiteli stačil říct, že zabloudil a že na místě natáčí dokument o záchranné službě. Případ policie prověřuje pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

„Zloděje zachytily při vloupání kamery a nyní známe jeho podobu. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ apeluje policejní mluvčí Jan Daněk. Po vloupání zloděj podle Daňka utekl v záchranářské bundě oranžové barvy a se stříbrným kufrem v ruce.

Nejvyšší státní zastupitelství už v březnu upozornilo na to, že vyhlášení nouzového stavu má výrazné dopady v trestněprávní rovině, kdy lze u některých trestných činů použít přísnější trestní sazby. Podle Nejvyššího státního zastupitelství se to týká několika trestných činů. Těmi jsou šíření nakažlivé lidské nemoci, ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty, krádež, zpronevěra, podvod, lichva a šíření poplašné zprávy. Posuzovány mohou být v přísnějším odstavci.

Například muži, který v dubnu ukradl v obchodním domě v Brně pět housek, hrozilo také osm let vězení. Nakonec dostal od brněnského městského soudu trest dva roky vězení, krajský soud mu ho po odvolání snížil na 1,5 roku.

Reklama

Doporučované