Hlavní obsah

Video: Na předměstí Barcelony hoří squat. Zemřeli nejméně dva lidé

Na předměstí Barcelony hoří squat. Zemřeli nejméně dva lidé. Místní hasiči a uvedli, že se stále snaží šíření plamenů zastavit.Video: AP

 

Reklama

Při nočním požáru opuštěné průmyslové budovy obývané squatery na předměstí Barcelony zahynuli nejméně dva lidé. Oznámili to ve čtvrtek podle agentury Reuters místní hasiči a uvedli, že se stále snaží šíření plamenů zastavit.

Článek

„V tuto chvíli je při požáru v Badaloně nasazeno 26 jednotek hasičů, kteří neustále vyhodnocují riziko zhroucení budovy. Intenzita požáru se snížila, ale stále není pod kontrolou,“ uvedli hasiči.

Místní média včetně listu La Vanguardia uvedla, že v opuštěném skladu často přespávalo mnoho imigrantů. Zatím není jasné, kolik lidí v objektu při propuknutí požáru skutečně bylo. La Vanguardia píše, že sanitky převezly nejméně 20 zraněných do různých zdravotnických zařízení.

List s odvoláním na 36letého Senegalce Keitu a Maročana Moisese uvedl, že v budově spalo více než 150 lidí. Deník El País píše o 60 lidech. Podle něj si požár kromě nejméně dvou mrtvých vyžádal také 17 či více raněných.

Reklama

Doporučované