Hlavní obsah

Video: Při požáru výškové budovy na Tchaj-wanu zahynulo 46 lidí

Bez komentáře: Na Tchaj-wanu hořela výšková budova. Zahynulo 46 lidí a 41 dalších utrpělo zranění.Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

Při požáru třináctipatrové budovy ve městě Kao-siung na jihu Tchaj-wanu zemřelo podle nové bilance 46 lidí a 41 dalších utrpělo zranění. Informovaly o tom agentury Reuters a AP s odvoláním na místní úřady.

Článek

Požár propukl ve 2:54 místního času (20:54 SELČ), uhasit se ho podařilo o více než čtyři hodiny později.

Záchranné a vyprošťovací práce na místě pokračovaly odpoledne místního času. Po prohledání celé budovy můžeme potvrdit 46 úmrtí, oznámili později hasiči. Vládní úřady vyšetřují příčiny neštěstí, včetně možného žhářského útoku.

Jeden ze svědků řekl, že ho uprostřed noci probudila mohutná exploze a pak uviděl dům v plamenech. To později potvrdili také další svědci. Na místo neštěstí okamžitě přijel ministr vnitra.

V dolní části budovy byly kanceláře a obchody, od sedmého do 11. patra sloužil dům k rezidenčnímu bydlení. Mnoho pater bylo podle hasičů zničeno. Záchranné práce komplikuje stáří budovy – je z roku 1981 – a sutiny, jež brání v přístupu do některých částí objektu.

Podle nepotvrzených zpráv začalo hořet v prvním patře domu, v němž žilo přes 100 lidí. Agentura DPA uvedla, že mnoho obyvatel byli senioři a lidé fyzicky či duševně postižení. Objektu se přezdívalo „strašidelný dům“, protože v několika nižších patrech byly již nefungující, opuštěné restaurace, karaoke kluby a kino.

Reklama

Související témata:

Doporučované