Hlavní obsah

Video: Nákaza na francouzské letadlové lodi

Na francouzské letadlové lodi Charles de Gaulle se u 50 členů posádky potvrdila nákaza koronavirem. Celá loď prochází dezinfekcí. Všichni členové posádky jsou testováni na covid-19.Video: AP

 

Reklama

U padesáti členů posádky francouzské letadlové lodi Charles de Gaulle se potvrdila nákaza koronavirem. Loď musela zpět do přístavu na celkovou dezinfekci, všichni námořníci museli na testy.

Článek

Agentura AFP uvedla, že zatím není jasné, jak se nákaza na plavidlo dostala. Příznaky vykazovala zhruba padesátka námořníků a loď kvůli tomu zamířila do domovského přístavu v jihofrancouzském Toulonu, kde nyní kotví.

Námořníci s příznaky covid-19 jsou podle ministerstva obrany pod „zvýšeným lékařským dohledem“. U žádného z členů posádky nebyly příznaky choroby vážné. Tým zdravotníků vybavený testy na koronavirus SARS-CoV-2 nyní testuje celou posádku. V době nákazy bylo na palubě 1760 námořníků.

Akceschopnost letadlově lodě podle ministerstva obrany nijak narušena není. Členové posádky s koronavirovými příznaky jsou v izolaci.

Nákazu koronavirem před časem odhalili také na americké letadlové lodi USS Theodore Roosevelt. Jejího kapitána, který na situaci na palubě upozornil, námořnictvo zbavilo velení.

Podívejte se na úvodní video, jak se dezinfikuje největší francouzská letadlová loď.

Reklama

Doporučované