Hlavní obsah

Video: Policie hledá dva útočníky z metra, hrozí jim až osm let vězení

Kamera zachytila útok násilníků.Video: Policie ČR

 

Reklama

Pražská policie hledá dva útočníky, kteří koncem dubna surově napadli muže ve stanici metra Náměstí Míru a poté mu vzali věci za téměř tisíc korun.

Článek
Foto: Policie ČR

Jeden z hledaných násilníků.

Násilí se dopustili v době nouzového stavu, za výtržnictví, ublížení na zdraví a krádež jim tak hrozí až osm let vězení.

Konflikt, při kterém skupina mužů napadla údery pěstí do obličeje svou oběť, skončil frakturou nosních kůstek, tržnou ránou nad pravým okem, pohmožděninami v obličeji a v pravé části trupu. „Poté, co se muž pod přívalem úderů ocitl na zemi, do něj ještě několikrát kopli a dupli. Od dalšího napadání je neodradila ani skutečnost, že ležící muž neměl proti početné převaze šanci se ubránit, a tak si rukama chránil alespoň hlavu. Zraněnému ještě stačili po napadení odcizit drobnosti za bezmála tisíc korun. Celý incident, kterému předcházela slovní rozepře, zaznamenala bezpečnostní kamera, a tak známe tváře všech útočníků,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Policie hledá rovněž tohoto agresora.

Kriminalisté druhého policejního obvodu již znají totožnost některých útočníků, nicméně ti hlavní spravedlnosti stále unikají. „Touto cestou se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. Pokud muže na záběrech poznáváte nebo víte, kde se nacházejí, kontaktujte linku 158. Tísňovou linku prosím kontaktujte i v případě, že znáte totožnost dívky na záběrech, je vnímána jako svědkyně, která by mohla útočníky znát,“ dodal Rybanský.

Případ byl spáchán v době nouzového stavu v pátek 24. dubna ve stanici metra Náměstí Míru a je veden pro podezření z trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví a krádež. V případě odsouzení tak podezřelým hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Doporučované