Hlavní obsah

Video. Policie hledá všechny řidiče, které ohrozil ujíždějící motorkář

Pronásledování zaznamenala policejní kamera.Video: Policie ČR

 

Reklama

Policistům ujížděla v úterý před polednem vysokou rychlostí motorka, která jela v protisměru a nerespektovala světelné výstražné znamení. Policisté prosí všechny, které motorkář ohrozil, aby se přihlásili.

Článek

Policisté projížděli v úterý půl hodiny před polednem Hviezdoslavovou ulicí v Praze 4 a povšimli si motorky, kterou se rozhodli zkontrolovat. „Když řidič spatřil policejní vozidlo, situace se během pár chvil změnila v dramatickou honičku. Policisté o pronásledování ihned informovali ostatní hlídky v terénu. Řidič dále pokračoval Opatovskou ulicí, kde nejenže ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, ale zároveň nerespektoval světelné výstražné znamení a projel křižovatku na červenou. Při výjezdu z kruhového objezdu do Roztylské ulice ujížděl motorkář vysokou rychlostí v protisměru. V této ulici také policisté z ciziny vytvořili zátaras, kterému se však motorkář vyhnul a pokračoval dál,“ popsala akci policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

V dalším ujíždění mu podle ní zabránili až policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří mu nadjeli na kruhovém objezdu v ulici Pod Chodovem. Motorkář se jich lekl a motorku položil na zem. Následně ho policisté za užití donucovacích prostředků zpacifikovali.

Vzápětí se ukázalo, že ujížděl z několika důvodů. Do příštího roku má mladík vysloven zákaz řízení a navíc řídil pod vlivem drog. V minulosti byl již několikrát řešen za řízení pod vlivem návykové látky.

Čtyřiadvacetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Není ale vyloučeno, že v rámci dalšího prověřování a shromáždění důkazních materiálů dojde k naplnění další skutkové podstaty trestného činu obecného ohrožení.

„Policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité,“ uzavřela Siřišťová.

Reklama

Doporučované