Hlavní obsah

Video se zbitým pasažérem pronásleduje dál šéfa United Airlines

Skandál s násilně vyvlečeným pasažérem z letadla bude ředitele aerolinky stát plánované povýšení.

 

Reklama

United Airlines se nyní víc zaměří na kompenzaci pasažérům.

Článek

Skandál s násilně vyvlečeným pasažérem z letadla společnosti United Airlines má další dohru. Jejího ředitele Oscara Munoze bude stát plánované povýšení ve firmě. V příštím roce se měl stát šéfem představenstva. Tento plán však firma kvůli nedávnému incidentu zrušila. Ředitelem však zatím zůstává.

Munozovu kariéru ohrozilo celým světem sdílené video z 9. dubna, v němž posádka letadla United Airlines násilně odvádí pasažéra z letadla. 69letý lékař David Dao měl zaplacenou letenku, avšak kvůli politice letecké společnosti byl jedním z pasažérů, kteří museli letadlo opustit, aby se do něj vešel personál. To ale lékař odmítl s tím, že má naplánovanou schůzku se svými pacienty. Následně ho zaměstnanci aerolinek násilím odvedli. Dao utrpěl zlomeninu nosu a přišel o dva zuby.

Ve svém prvním veřejném prohlášení Munoz postup zaměstnanců označil za správný. Z incidentu naopak obvinil Daa. Nazval jej narušujícím a agresivním. Na Munoze se svalila vlna kritiky a spousta lidí požadovala jeho rezignaci. Někteří vyzývali i k úplnému bojkotu aerolinky. Její akcie a tržby okamžitě klesly.

Až o pár dní později se Munoz omluvil. United Airlines posléze pozměnily svou politiku, aby se podobné incidenty neopakovaly. Všem pasažérům, kteří byli svědky skandálu, slíbily finanční kompenzaci ve výši letenky.

Reklama

Související témata:

Doporučované