Hlavní obsah

Video: Slávista surově zbil jiného fanouška, policie hledá útočníka i oběť

Video zachytilo útok na tribuně.Video: Policie ČR

 

Reklama

Malý chlapec musel příhlížet, jak muže, který ho na zápas doprovázel, surově bije fanoušek fotbalové Slavie. Napadený přitom přišel také fandit Slavii. Incident zachytila kamera. Policie nyní hledá útočníka i zbitého muže.

Článek

Výbuch násilí, k němuž došlo ve slávistickém sektoru při utkání v německém Dortmundu, měl banální rozbušku. Muž, který přišel do sektoru hostí fandit Slavii v utkání Ligy mistrů, měl totiž na krku šálu, která část přítomných slávistů rozlítila.

Podle policie byla totiž půlená. Z jedné části byla šála podle vyšetřovatelů vyzdobená čevenobílými barvami týmu SK Slavia Praha. Druhá půlka byla ovšem modrobílá, což je kombinace typická pro ostravský Baník.

A to část slávistů rozzuřilo.

„V sektoru hostů skupinka neznámých osob, taktéž fanoušků Slavie, obstoupila poškozeného, který přijel na zápas se svým synem. Poté ho jeden z nich napadl a chtěl mu šálu sebrat, nelíbila se mu, a proto se ji chtěl zmocnit,“ popsala incident pražská policejní mluvčí Hana Křížová.

Šála s barvami Slavie i Baníku se podle ní dala zakoupit na posledním finále Mol Cupu, které se odehrálo právě mezi oběma uvedenými týmy, tedy mezi Slavií a Baníkem.

Policejní informace ovšem vyvolala mezi slávisty na sociálních sítích silný odpor. Podle nich měl fanoušek pouze šálu s barvami Baníku, a nešlo tedy o příznivce Slavie.

Sonda mezi fotbalové chuligány.

Při konfliktu podle policejní mluvčí došlo i k velmi hrubému násilí. „Útočník držel muže kolem krku ‚v kravatě‘, poté ho i několikrát surově udeřil pěstí do hlavy. Vše bylo o to horší, že napadený muž přijel na zápas se svým synem, který musel násilí přihlížet,“ dodala policistka.

Policisté případ vyšetřují již několik měsíců, došlo k němu 10. prosince 2019 před začátkem utkání Ligy mistrů. Nyní kriminalisté zveřejnili videozáznam. A doufají, že díky němu naleznou zbitého muže.

„Je pro nás velmi důležitý v celém trestním řízení, které nyní probíhá,“ zdůraznila Křížová.

Policie k videu přidala i popis napadeného: jde o muže vyšší a robustnější postavy, měl vousy, oblečen byl do černé bundy. Na hlavě měl černou čepici a na krku zmíněnou šálu. S sebou měl chlapce, který byl oblečen do dresu SK Slavia Praha s číslem 8. Také hoch měl podle policie na krku půlenou šálu. Z vyšetřování se zatím zdá, že by otec se synem měli pocházet z Moravskoslezského kraje.

„Prosíme rovněž veřejnost o jakékoliv informace k osobě útočníka. Na záběrech má na sobě zelenou delší bundu, parku s kapucí, na které je kožich,“ popsala agresora policistka.

Násilníkovi hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin loupeže až desetiletý pobyt za mřížemi.

Případní svědci se mají bezodkladně obrátit na linku 158.

Reklama

Doporučované