Hlavní obsah

Video: Tak Melania Trumpová shrnula své působení v roli první dámy

Melania Trumpová v předtočeném proslovu shrnula své působení první dámy. Ve videu Američany vyzvala, aby se věnovali svým vášním a pamatovali si, že násilí není nikdy řešením.Video: AP

 

Reklama

Melania Trumpová se krátce před koncem prezidentského mandátu svého chotě rozloučila s Američany a shrnula své působení první dámy.

Článek

V proslovu se první dáma zmínila o svém manželovi pouze jednou a vyhnula se komentování druhého impeachmentu prezidenta Trumpa. V předtočeném projevu toho moc podstatného nezaznělo, komentoval to třeba Adam Carlson z magazínu People.

Co končící první dáma řekla? „Poslední čtyři léta byla nezapomenutelná,“ uvedla Melania Trumpová. „Teď, když se náš čas s Donaldem v Bílém domě chýlí ke konci, tak vzpomínám na všechny lidi, kteří si našli místo v mém srdci, a na jejich příběhy plné lásky, vlastenectví a odhodlání.“

Ve videu Američany vyzvala, aby se věnovali svým vášním a pamatovali si, že násilí není nikdy řešením. Zároveň poděkovala všem lékařům, sestrám a dalším, kteří bojují proti pandemii, a že truchlí s rodinami, které ztratily kvůli pandemii své blízké. A to navzdory tomu, že její manžel od počátku zlehčoval závažnost pandemie a například odmítal nosit roušku.

Ve vystoupení Trumpová několikrát zmínila svou kampaň na pomoc dětem – Buďme nejlepší (Be Best).

V rámci té cestovala například do Afriky, spojila se s lékařskými odborníky nebo s dětskými obhájci. Její činnost je však terčem kritiky. Iniciativa spíš sloužila jako PR produkt, než aby skrze ni první dáma něco zásadního vyřešila, píše magazín People.

Melania Trumpová se podobně jako její manžel nezúčastní posledních aktů předání moci. Nebude tak dodržen zvyk, kdy odcházející prezidentský pár pořádá pro příchozí prezidentský pár prohlídku Oválné pracovny v Bílém domě. Nezúčastní se ani ceremoniálu uvedení do úřadu Joea Bidena a odcestuje se svým manželem na jejich sídlo na Floridě.

Reklama

Doporučované