Hlavní obsah

Video: Taxikář v běloruském Minsku zachránil riskantně demonstranta před policií

Mladý demonstrant utíká před policií a nastupuje do taxíku.Video: @belteanews

 

Reklama

Video dne má v Bělorusku „na svědomí“ hbitý demonstrant a statečný taxikář. Podívejte se, kterak účastník středečních protestů v Minsku prchá před policií a drze nastupuje do taxíku.

Článek

59 protestních akcí, kolem 5000 demonstrantů, 364 zadržených. Takhle vypadal další ze 47 dnů protestů v běloruských městech, kdy do ulic opět vyšly tisíce lidí, kteří tentokrát nesouhlasili s předem neohlášenou inaugurací běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

Jedním z hrdinů tohoto dne byl řidič přepravní služby Yandex.Taxi, který pomohl demonstrantovi uniknout před policisty. Video incidentu zveřejnil běloruský server Euroradio. Na záznamu mladý muž, prchající před speciálními jednotkami OMON, nečekaně nastupuje do taxíku. Řidič, jehož obličej sice není vidět, neupadl do rozpaků, ostře přidal plyn, najel na chodník, vjel do protisměru a zmizel. Stal se tak pro vlastní národ člověkem, jenž zachránil kůži svému bližnímu. Záznam obletěl sociální sítě a podle jejich uživatelů je videem dne.

Neobešlo se ani bez vtipů. Parodický twitterový účet s názvem „Smutný Kolja“ (je veden jménem nejmladšího syna Alexandra Lukašenka) okamžitě ohodnotil taxikáře a dal mu tu nejvyšší odměnu, 5 hvězd.

Navrhl ho také na post ministra dopravy. „Ani na obloze není tolik hvězd, kolik si tento taxikář zaslouží,“ reagovali na komentáře uživatelé Twitteru.

Reklama

Doporučované