Hlavní obsah

Video: Ty ožralo, zloději zlodějský. V Babišovi bouchly saze a pustil se do Kalouska

Jednání Poslanecké sněmovny.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve Sněmovně ostře pustil do předsedy poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, tykal mu a označil ho za „zloděje zlodějského” a ožralu. Ministerský předseda reagoval na Kalouskova slova o tom, že Babiš v případu Čapí hnízdo křivě přísahal na životy svých dětí.

Článek

Babiš se pustil do Kalouska poté, co se do Sněmovny vrátil z demonstrace proti své vládě podporované komunisty. Účastníci premiéra vypískali a házeli po něm předměty.

„Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,” prohlásil Babiš. Kalousek předtím premiérovi také řekl, že „kňourá a fňuká” a řekl mu, že chlap mluví i s lidmi, kteří mají jiný názor. „Vy utíkáte před lidmi, kteří mají jiný názor,” zdůraznil Kalousek.

Láhví na premiéra – co se stalo, když Babiš vyšel ze Sněmovny:

Andrej Babiš před Sněmovnou.Video: Barbora Kalátová

Babiš řekl, že chtěl demonstrantům ukázat novinový článek z roku 2006 o tom, že Kalousek je pro vládu tolerovanou komunisty. „Vy mi taky celý den vykládáte o komunistech. Chtěl jsem to demonstrantům přečíst. Začali po mně házet láhve. Co je to za pokrytectví?” rozohnil se ministerský předseda. „Zařiďte, aby na mě ti vaši kámoši neřvali a neházeli láhve,” pokračoval.

Ministerský předseda také opět odmítl, že by za bývalého režimu spolupracoval s komunistickou tajnou Státní bezpečností. „Vy mi tady nebudete nadávat do estébáků, já jsem žádný estébák nebyl,” řekl očividně rozrušený Babiš.

Kalousek pak prohlásil, že se kvůli Babišově nařčení z opilosti podrobil testu a obrátí se na mandátový a imunitní výbor. Zároveň zdůraznil, že v roce 2006 s komunisty o podpoře vlády ČSSD a KDU-ČSL nevyjednával. Kalousek tehdy lidovce vedl.

Reklama

Doporučované