Hlavní obsah

Video: U břehů San Diega ztroskotala loď, tři lidé zemřeli

Bez komentáře: U břehů San Diega ztroskotala loď, tři lidé zemřeli, 27 jich bylo hospitalizováno.Video: AP

 

Reklama

Tři lidé zahynuli a 27 dalších bylo hospitalizováno poté, co se v bouřlivém příboji nedaleko amerického San Diega rozpadla loď. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na tamní úřady.

Článek

Podle vyjádření samosprávy lodí pravděpodobně cestovali nelegální migranti. Záchranáři uvedli, že z vln bylo vytaženo sedm lidí, tři z nich ale byli již mrtví. Jednoho člověka se podařilo zachránit z útesu a 22 dalších doplavalo na břeh. Podle záchranářů bylo v době neštěstí v oblasti velmi větrno a chladno.

Hlášení o převráceném plavidle dostali záchranáři v neděli dopoledne místního času. Když dorazili na místo, loď již byla rozmetána na kousky. Hospitalizovaní lidé utrpěli různé druhy zranění, mnozí byli podchlazení.

„Vše napovídá tomu, že to byla pašerácká loď. Národnost cestujících jsme ještě neprověřili,“ prohlásil Jeff Stephenson z americké pohraniční stráže.

Úřady se chystají vyslechnout v nemocnici pasažéry i kapitána plavidla, kterého Stephenson označil za pravděpodobného pašeráka lidí.

Ve čtvrtek pohraniční stráž ve stejné oblasti zadržela dřevěnou loď s 21 osobami na palubě. Jednalo se o mexické občany, kteří neměli podle amerických úřadů právo vstoupit na americkou půdu. Dva z cestujících čelí obvinění z pašování lidí.

Reklama

Doporučované