Hlavní obsah

Video: U italských břehů našla pobřežní stráž tělo obří velryby

Pobřežní stráž našla v neděli u přístavu Sorrento tělo obrovské velryby. Tamní úřady nařídily kytovce odvézt do neapolského přístavu.Video: AP

 

Reklama

U pobřeží jižní Itálie byla nalezena uhynulá velryba. Podle záchranářů jde o jednoho z největších kytovců nalezených ve Středozemním moři.

Článek

Podle tamních úřadů našli kytovce potápěči pobřežní stráže v neděli u přístavu Sorrento nedaleko Neapole, když je k nim dovedlo mládě, které bylo v nesnázích, informuje BBC.

Sedmdesátitunové tělo velryby se podařilo dostat do přístavu až ve středu. Pobřežní stráž uvedla, že se jedná pravděpodobně o jednu z největších velryb, která kdy byla v oblasti nalezena.

+1

Tělo, které objevili potápěči, následně vyplavalo na hladinu. Místní úřady proto rozhodly, že kytovec bude převezen na pevninu.

Pobřežní stráž převezla mrtvou velrybu ze Sorrenta do neapolského přístavu. Tam provedou mořští biologové a další odborníci pitvu, aby zjistili příčinu smrti.

V úvahu připadá, že by kostra mořského živočicha byla vystavena v tamním muzeu. Záchranáři mezitím sledují pohyb mláděte.

Reklama

Doporučované