Hlavní obsah

Stát nefunguje. Češi vzali řešení krize do svých rukou

Terén Kristiny Cirokové: Lidé vládě Andreje Babiše už nevěří. Řešení krize vzali do svých rukou.Video: Kristina Ciroková, Jan Pospíšil, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kabinetu Andreje Babiše věří podle čerstvého šetření už jen třetina lidí. Nedůvěra, že stát pomůže, se u mnohých přetavila ve snahu řešit kritickou situaci po svém. Jak? Zjistíte v novém díle publicistického pořadu Terén.

Článek

Těm, kterým nepomůže stát, pomáhají přátelé a známí, firmy začaly samy testovat zaměstnance dávno před tím, než na to vláda schválila příspěvek, některé školy dokonce samy testují žáky, aby mohly ukončit online výuku.

To je současný stav, který podle politologa Miloše Brunclíka dokládá, že stát v očích občanů nefunguje dobře: „Nechci hovořit o nějakém zhrouceném státu, ale ten stát čelí tak velkým problémům, že si zkrátka občané navyknou se propříště spoléhat spíše sami na sebe než na ten málo efektivní stát.“

A jaký plán má ministerský předseda, jak chce Andrej Babiš důvěru ve svůj kabinet obnovit? „To jsou konkrétní výsledky naší práce,“ reagoval na dotaz reportérky Kristiny Cirokové během natáčení nového dílu publicistického pořadu Terén.

Jak to vypadá, když lidé vezmou řešení problémů spojených s koronakrizí do svých rukou? A je pravda, že za stávající kritickou situaci nikdo nemůže? Dozvíte se v úvodním videu.

Reklama

Doporučované