Hlavní obsah

Video: Drak vynesl dítě vysoko do vzduchu, jako zázrakem přežilo

Kromě odřenin na krku a hlavě se dítěti i díky pohotové reakci svědků nic nestalo.Video: @MikeFaganTaiwan, AP

 

Reklama

Děsivý zážitek tříleté holčičky na festivalu v tchajwanském městě Sin-ču natočil v neděli jeden ze svědků a video sdílel na Facebooku. Dítě se podle agentury AP zamotalo do ocasu draka a vítr ho vynesl desítky metrů do vzduchu.

Článek

Jak přesně k nebezpečnému incidentu došlo, není zřejmé, podle CNN se dítě do ocasu draka zamotalo několik okamžiků poté, co vzlétl. Drak dítětem silně pohazoval desítky metrů ve vzduchu, když se přiblížilo zpět k zemi, lidem se ho podařilo chytit za nohy, stáhnout dolů a osvobodit z dračích spárů.

Rodiče dítěte podle agentury AP řekli médiím, že dítě utrpělo silný šok, ale vážněji se nezranilo. Preventivně ho převezli do nemocnice, kde jim lékaři potvrdili, že kromě šoku a odřenin na krku a hlavě se mu nic nestalo.

Místní starosta se za celou věc omluvil a bezprostředně festival draků zrušil. Úřady mají „prověřit okolnosti případu s cílem předejít dalším podobným nehodám“.

V době konání festivalu podle tchajwanské vládní agentury CNA foukal silný vítr o rychlosti 50 až 60 kilometrů v hodině.

Reklama

Doporučované