Hlavní obsah

Video: V Kalifornii vybuchl dům plný rachejtlí a petard, dva lidé zahynuli

Bez komentáře: Neštěstí se stalo ve městě Ontario východně od Los Angeles, kde v jednom z domů skladovali velké zásoby rachejtlí a petard. Při výbuchu zemřeli dva lidé.Video: AP

 

Reklama

Dva lidé zemřeli při výbuchu velkého množství zábavní pyrotechniky v domě na jihu Kalifornie. Informovaly o tom v úterý místní úřady, podle kterých s následným požárem bojovaly desítky hasičů.

Článek

Neštěstí se stalo ve městě Ontario východně od Los Angeles, kde v jednom z domů skladovali velké zásoby rachejtlí a petard, informovala agentura AP. Nejbližší domy byly kvůli výbuchu poničené, většinou se jednalo o vysklená okna. Nejméně jeden obytný dům shořel.

Reina Jimenez, která bydlí blízko místa nehody, řekla CNN, že slyšela nejméně tři detonace.

„První výbuch byl jako zemětřesení, nebo jako něco, co spadlo poblíž vás,“ popsala Jimenezová. „Druhá exploze byla větší a hlasitější. Otřáslo to celým naším domem. Manžel to začal natáčet, když přišel třetí výbuch. Byla to opravdu velká rána, která znovu otřásla domem. Báli jsme se, že další výbuch už postihne náš dům. Začali jsme se proto s dětmi připravovat k odchodu.“

Na místě zasahovalo několik hasičských sborů. Těm se při zásahu podařilo vysvobodit i koně, kteří se nacházeli na pozemku v blízkosti požáru. Plameny a obrovská oblaka kouře byly vidět daleko od místa nehody.

Tamní samospráva během požáru nařídila evakuaci lidí ze sousedních ulic z důvodu hrozby dalšího výbuchu. Zároveň varovala obyvatele, aby se zdržovali mimo oblast nehody.

Úřady – včetně FBI – vyšetřují, co bylo příčinou exploze zábavní pyrotechniky.

Reklama

Doporučované