Hlavní obsah

Video: Ve Washingtonu se při prudkých deštích zřítila pětipodlažní budova

Bez komentáře: Ve Washingtonu se zřítila budova ve výstavbě. Pět dělníků bylo zraněno.Video: AP

 

Reklama

Záchranářům se podařilo z trosek domu, který byl ve výstavbě, vytáhnout několik uvězněných stavebních dělníků. Nyní jsou v péči lékařů, informovala místní média.

Článek

Budova se v americké metropoli zřítila okolo 15:30 místního času, uvedl zástupce šéfa záchranných složek John Donnelly. Záchranáři krátce po incidentu vyprostili čtyři pracovníky, kteří byli z místa zhruba osm kilometrů severně od centra Washingtonu převezeni do nemocnice. Zranění nejsou v ohrožení života, dodal Donnelly.

Dalšího muže hasiči vytáhli po více než hodině, byl podle nich při vědomí. Na místě podle agentury AP pomáhaly desítky záchranářů, kteří za pomoci těžké techniky a pil odstraňovali velké kusy dřeva ze stavby.

Oblastí se v době incidentu prohnala silná bouře, při které poryvy větru dosahovaly rychlosti okolo 100 kilometrů za hodinu, píše stanice NBC. Podle záchranářů je ale příliš brzy na to, aby bylo možné určit příčinu neštěstí.

Minulý týden se ve městě Surfside nedaleko Miami ve státě Florida zřítil bytový komplex. Tragédie má dosud 18 potvrzených obětí, dalších 145 lidí se nadále pohřešuje.

Pátrání po možných přeživších v troskách zříceného bytového komplexu na jihu Floridy bylo včera přerušeno. Důvodem jsou bezpečnostní obavy. Podle záchranných týmů se ve zbylé části stavby zvětšují praskliny.

Na místo spolu se svou ženou Jill ve čtvrtek přiletěl i americký prezident Joe Biden, který se setkal s místními činiteli a poděkoval hasičům.

Podívejte se na místo kolapsu budovy v Miami ve fotogalerii ze začátku tohoto týdne:

+18

Reklama

Související témata:

Doporučované