Hlavní obsah

Video: Vlk si zašel do Lidlu, video z Německa se stalo hitem

Bez komentáře: Prázdnými ulicemi města Lohne ve spolkové zemi Dolní Sasko se bezstarostně minulou neděli potuloval vlk. Jeho pohyb po městě zachytili překvapení kolemjdoucí.Video: facebook/Lohnunternehmen Markus Wipperfürth

 

Reklama

Sociální sítě často zaplavují záběry, na kterých jsou „načapaná“ zvířata v novém prostředí. Jedno takové natočili v německém městě Lohne.

Článek

Prázdnými ulicemi města Lohne ve spolkové zemi Dolní Sasko se minulou neděli bezstarostně potuloval vlk. Na videu je vidět, že ulice města jsou prázdné, takže chlupatému návštěvníkovi nehrozilo skoro žádné nebezpečí.

Jeho pohyb po městě zachytili překvapení kolemjdoucí. Jak je na záběrech slyšet, otec vysvětluje své dceři, o jaké zvíře jde. Ta je z nečekaného setkaní nadšená a chce šelmě pomoci. Vlk na jejich přítomnost vůbec nereagoval a utíkal dál. Po chvilce pak zahnul k supermarketu Lidl.

Záběry potulujícího se vlka po městě začali lidé okamžitě sdílet na sociálních sítích, kde se stal virálním hitem.

Místní upozorňují, že vidět vlka tu není zas až tak neobvyklé. Poslední zprávy uvádějí, že se v Dolním Sasku usadilo na 30 vlčích smeček. V oblasti Vechta pak bylo spatřeno v blízkosti lidských obydlí hned několik vlků.

Odborník na vlky Ulrich Heitmann řekl v rozhovoru pro německou televizi RTL, jak se chovat, když potkáte tuto šelmu: „Setkání s vlkem není nebezpečné. Člověk není pro vlka kořistí. Zachovejte klid. Vlk má větší stres než člověk a jen hledá cestu zpět do přírody.“

Reklama

Související témata:
Dolní Sasko

Doporučované