Hlavní obsah

Video: Vlny koronaviru vystřídaly ty povodňové. Jižní Čína se topí

Silné záplavy postihly více než 20 okresů a měst a zkomplikovaly životy více než 93 500 lidí. Několik tisíc z nich muselo být okamžitě evakuováno.Video: AP

 

Reklama

Vlny koronavirového onemocnění v Číně vystřídaly ty povodňové. Nejhorší situace je na jihu země, kde silné deště působí problémy už od začátku roku, úhrn srážek místy dosahuje až 250 milimetrů.

Článek

Hladiny 52 řek překročily nebezpečnou hranici v provinciích Kuang-si, Kuang-tung, Fu-ťien, Če-ťiang, Ťiang-si a Jün-nan. Čínští meteorologové očekávají silný déšť i v následujících dnech.

Podle čínských zpravodajských agentur je stupeň povodňové aktivity v jižní Číně na úrovni katastrofy, na což vláda reagovala vyhlášením nouzového stavu v 15 městech provincie Kuang-tung.

Silné záplavy momentálně trápí více než 20 okresů a měst a zkomplikovaly životy více než 93 500 lidí. Několik tisíc z nich muselo být okamžitě evakuováno. Škody počítá jižní Čína i v oblasti průmyslu a zemědělství. Nebezpečné hladině se blíží i velké provinční nádrže. Uzavřené jsou také školy, některé z nich musely studenty a učitele evakuovat.

Podívejte se na úvodní video z postižených oblastí.

Reklama

Doporučované