Hlavní obsah

Video: Z Inda se stal hrdina, pohotově zachránil chlapce z kolejiště

Bez komentáře: Z Inda se stal hrdina, pohotově zachránil chlapce z kolejiště.Video: twitter/RailMinIndia, twitter/PiyushGoyal

 

Reklama

Do tragédie zbývalo jen pár metrů. Indie oslavuje zaměstnance drah, který nezaváhal a bleskurychlým zásahem zachránil život šestiletého dítěte na nádraží ve Vangani ležícím asi 70 kilometrů od Bombaje.

Článek

Chlapec doprovázel svou slabozrakou matku po nástupišti, když nečekaně přepadl do kolejiště. Do stanice přitom zrovna vjížděl vlak.

Matčiny výkřiky o pomoc zalarmovaly místního zaměstnance drah Mayura Shelkeho, který se bleskově rozběhl k dítěti, popsala agentura AFP.

Indické centrální dráhy následně celý zásah zveřejnily. Jak je na úvodních záběrech vidět, Shelke v rychlosti vyhodí chlapce zpět na perón a sám vyleze sotva vteřinu před tím, než expres projede. Nikomu se nic nestalo.

Zachránce pro místní noviny uvedl: „Viděl jsem toho kluka padat a vlak, který se k němu řítil. Nebyla žádná šance, že by přežil, pokud bych nezasáhl.“

Popsal, že se blížícího se vlaku bál, ale: „Nebyl čas na přemýšlení, byl jsem rozhodnut ho zachránit.“

Kamerové záběry neuvěřitelné záchrany se ihned rozšířily po sociálních sítích. Mnozí uživatelé chválí pohotovost zaměstnance a nazvali ho „superhrdinou“. Ministr železnic Piyush Goyal následně řekl, že zachránce bude za svou obětavost odměněn.

Reklama

Doporučované