Hlavní obsah

Video, z kterého mrazí: Závislost na Facebooku stála život 9 Rumunů. Srážku s kamionem nikdo nepřežil

Video z nehody.Video: Zuzana Lachnitová, Youtube.com

 

Reklama

Sledování sociálních sítí místo řízení se nevyplácí. Své o tom už nemůže říct devět rumunských občanů, kteří zemřeli při srážce minivanu s kamionem.

Článek

Devět rumunských občanů zahynulo v úterý u obce Ceglédbercel necelých 40 kilometrů jihovýchodně od Budapešti při čelní srážce mikrobusu s protijedoucím kamionem. Podle agentury AP o tom dnes informovaly rumunské úřady.

Rumunská internetová média zveřejnila videozáznam pořízený údajně z mikrobusu, který končí nárazem do kamionu. Pravost nahrávky zatím nebyla potvrzena. Pokud jde ale o skutečný záznam tragédie, vyplývá z něj, že se řidič náležitě nevěnoval řízení a předjížděl bez ohledu na blížící se kamion.

Rumunské ministerstvo zahraničí sdělilo, že neštěstí se stalo v úterý asi 60 kilometrů jihovýchodně od maďarské metropole Budapešti, když řidič autobusu vjel do protisměru. O život přišlo 9 lidí, sedm mužů a dvě ženy.

Nejméně čtyři oběti pocházely z městečka Mica na severu Rumunska. Vracely se ze Slovinska, kde pracovaly, řekl k této tragédii podle AP starosta Micy Ladislau Szekely. Za prací jezdí do zahraničí mnoho obyvatel této části země.

Reklama

Související témata:

Doporučované