Hlavní obsah

Video z místa: v pražské Vinoři propukl požár u benzinové pumpy, slyšet byly výbuchy

Ve Vinoři hořela průmyslová hala.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Hasiči v pražské čtvrti Vinoř vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu.

Článek

Na východním okraji Prahy, ve čtvrti Vinoř, propukl večer obří požár průmyslové haly. Oheň se rozšířil i na druhou halu a další dvě se snaží hasiči před požárem zachránit. Podle informací mluvčího pražských hasičů Martina Kavky nebyl nikdo zraněn. Škoda se odhaduje na několik milionů korun.

Hned v sousedství areálu stojí benzinová pumpa a o pár desítek metrů dál začíná čtvrť obytných domů. Ty ohněm ale ohroženy nebyly.

Hasiči po několika desítkách minut uzavřeli přístup k místu, odkud se ozývaly výbuchy pravděpodobně plynových bomb. Záběry z místa neštěstí ukazují, že oheň zachvátil postupně celou halu.

Na místo přijíždějí za houkání sirén stále nové hasičské vozy, kolem desáté hodiny tam zasahovalo 30 hasičských jednotek. V obci prudce poklesl tlak vody ve vodovodní síti. V hořícím objektu sídlí prodejce balicích strojů a obalového materiálu.

Hlavní silnice, která spojuje obec s Prahou, tedy Mladoboleslavská, bude uzavřena až do noci. Autobusy MHD spojující Vinoř buď s Prosekem, nebo naopak s Brandýsem nad Labem byly odkláněny tak, aby nezajížděly k místu požáru.

„Byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu,“ uvedl Kavka na Twitteru. Čtvrtý neboli zvláštní stupeň poplachu je nejvyšší možný. Podle mluvčího mimo jiné opravňuje hasiče uzavřít komunikaci. Příčina požáru zatím není známá, došetřovat se bude ve středu dopoledne.

Reklama

Související témata:

Doporučované