Hlavní obsah

Nové záběry srážky trolejbusu s tramvají v Brně, žena s kočárkem na nich není

Video zveřejnil starosta městské části Brno-Bohunice Antonín Crha.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Na internetu se objevilo video zachycující pondělní srážku trolejbusu a tramvaje v Brně, při které se zranilo 40 lidí. Nehodu natočila palubní kamera ve voze.

Článek

Video zveřejnil starosta městské části Brno-Bohunice. Záběr zachycuje trolejbus, který po kolejích předjíždí vůz s kamerou umístěnou za čelním sklem. Na semaforu v křižovatce svítí zelená.

Trolejbus v křižovatce znenadání vybočí směrem doleva, kde se čelně střetne s protijedoucí tramvají. Náraz zadní část trolejbusu vymrští do jízdního pruhu, kolem něj jen těsně projede jiný osobní vůz, který se trolejbusu musí vyhnout.

Na záběru není patrná žádná přecházející žena s kočárkem, které by se měl trolejbus vyhýbat. O této možné příčině se zpočátku spekulovalo, později ji Drážní inspekce vyloučila. Policie ve středu uvedla, že tou nejpravděpodobnější příčinou je technická závada na trolejbusu.

Policie pracuje s několika kamerovými záznamy. „Při prověřování příčin dopravní nehody samozřejmě pracujeme i s videozáznamy, ať už z kamer městského dohlížecího systému, či ze záběrů z palubních kamer projíždějících vozidel,“ uvedl mluvčí.

Policie prověřuje pondělní nehodu tramvaje a trolejbusu v Brně jako obecné ohrožení z nedbalosti. Nehoda se stala v pondělí před 14:00 a téměř na šest hodin zablokovala Křenovou ulici. Zraněno bylo 40 lidí, z toho 13 těžce a středně těžce. Podle policie může vyšetřování trvat měsíce, bude třeba vyslechnout desítky svědků.

Reklama

Doporučované