Hlavní obsah

Video: Zamrzlé kanály v Amsterdamu se staly pastí na bruslaře

Bez komentáře: Obyvatelům hlavního města Amsterdamu se naskytla mimořádná příležitost si zabruslit na plavebních kanálech. Na některých místech byl ale led příliš tenký, než aby se na něm dalo bruslit. Radnice musela řešit sérii propadů do vody.Video: AP

 

Reklama

Na některých místech byl led příliš tenký, než aby se na něm dalo bruslit. Několik bruslařů se tak propadlo do vody.

Článek

V posledních dnech sevřely silný mráz a sněžení část severní Evropy. S nízkými teplotami se potýkalo i Nizozemsko, kde zamrzly městské plavební kanály.

Obyvatelům hlavního města Amsterdamu se tak naskytla mimořádná příležitost si zabruslit na plavebních kanálech. Naposledy se to totiž dalo podle agentury AP v roce 2018.

Na některých místech byl ale led příliš tenký, než aby se na něm dalo bruslit. Po sérii incidentů, kdy se bruslaři propadli do studené vody, vyzvaly úřady občany, aby kvůli nebezpečí byli opatrní.

+10

Jak je v úvodním videu vidět, snaží se několik lidí dostat na břeh poté, co pod nimi praskl led. Jiné záběry pak ukazují dvě osoby, které se klouzají po břiše, než vstanou a začnou bruslit. Jinde zase zachraňovali kolemjdoucí ženu, pod kterou se propadl led.

Reklama

Doporučované