Hlavní obsah

Video: Zavřené školy a prázdné regály. Hongkong se připravuje na tajfun

Bez komentáře: Hongkong se připravuje na tajfun. V oblasti byla preventivně přerušená veškerá doprava. Uzavřené zůstaly školy a úřady.Video: AP

 

Reklama

Tajfun Kompasu se momentálně přesunuje Jihočínským mořem přes čínský ostrov Chaj-nan a na pevninu byl měl udeřit v severním Vietnamu. Doprovázejí ho přívalové deště a silný vichr.

Článek

V oblasti byla preventivně přerušena řada autobusových a trajektových spojení. Většina lodí a dalších plavidel se přesunula do bezpečných přístavů. Všechny školy, burza i vládní úřady v Hongkongu uzavřely svůj provoz. Rovněž mnoho firem povolilo svým zaměstnancům pracovat z domova, napsala agentura AFP.

Tropická bouře Kompasu se nacházela 480 kilometrů jižně od Hongkongu a doprovázel ji vítr o rychlosti až 110 kilometrů v hodině. Hongkongské úřady následně vydaly varování před bouří třetího nejvyššího stupně. Prudké lijáky by mohly zaplavit nízko položené oblasti, uvedla s odvoláním na hongkongskou meteorologickou službu agentura AP.

Sociální sítě byly v průběhu středy zaplaveny fotografiemi prázdných regálů v supermarketech, jak se obyvatelé Hongkongu snažili před příchodem živlu zásobit. Jihočínský přístav Jen-tchien, který je jedním z největších kontejnerových terminálů na světě, oznámil, že provoz, přerušený v úterý kvůli hrozbě tajfunu, ve čtvrtek obnoví.

Tajfun dříve způsobil bleskové záplavy a sesuvy půdy na Filipínách, kde zemřelo 11 lidí a sedm dalších se pohřešuje.

Reklama

Doporučované