Hlavní obsah

Víme, jak získat od ministryně Schillerové peníze: Musíte se s ní vyfotit

Bonus pořadu Šťastné pondělí: Jak získat peníze od ministryně financí? Například hasiči a policisté pozvali Alenu Schillerovou, aby si vyzkoušela jejich techniku a udělala fotografii.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

„Mě to baví. Večer lehnu do postele a vezmu telefon,“ vysvětluje šéfka státní kasy Alena Schillerová svou zálibu v sociálních sítích.

Článek

Představujeme vám nejmocnější ženu tuzemské politiky a také jednu z nejvlivnějších Češek na sociálních sítích: Alenu Schillerovou, která ví, kde jsou peníze a nebojí se u toho vyfotit.

Pětapadesátiletá ministryně financí se obvykle staví do role přísné hospodářky, jež chce šetřit. Zároveň také večer bere do rukou mobil a pečuje o své sociální sítě: Na Instagram, který milují vaše děti, umisťuje fotografie, a na starý dobrý Facebook zase dává nejrůznější videa.

„Mě to baví. Večer přijdu domů, pak si lehnu do postele a vezmu telefon. Mě to pobaví, když si to potom prohlížím. Pro mě je důležitá zpětná vazba, takže odpovídám na dotazy lidí. Píší mi, co si o mě myslí, nebo kritizují, co jsem měla na sobě a jaký jsem měla účes,“ vysvětluje Schillerová.

Ministryně financí za hnutí ANO přiznává, že už před lety ji fascinoval Facebook, když začínal. A teď se stejným zanícením propadla novější sociální síti Instagramu. Říká, že tímhle moderním způsobem vlastně přes internet sděluje lidem, co dělá a co si myslí.

„Instagram mě nadchnul okamžitě, právě proto, že je to svět fotografií. Ta fotografie kolikrát vyjádří vaši emoci. Snímky, které se mi líbí a kde mám pocit, že vyjadřují nějakou emoci, tam strašně ráda dávám," říká.

Při tradičním letním dohadování o státním rozpočtu si někteří žadatelé o miliony a miliardy navíc Schillerové záliby všimli. A rozhodli se ministryni Schillerové nabídnout možnost „emoční fotografie“: Třeba policejní prezident ji pozval na střelby a hasiči ji zase ukázali nejmodernější pancéřovanou stříkačku Titan.

Podrobnosti v úvodním videu politického reportéra Václava Dolejšího. Jde o bonusovou část satirického pořadu Šťastné pondělí.

Televize Seznam jej vysílá každé pondělí od 20:50.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované