Hlavní obsah

Vinaři z Česka získali v Berlíně velkou zlatou a 13 zlatých medailí

Foto: Shutterstock.com

„Ilustrační foto.“

Reklama

Vinaři z České republiky získali na letošním ročníku Berliner Wine Trophy osmnáct medailí včetně jedné velké zlaté. Do soutěže poslalo letos 54 vín devět vinařství v Česka, soupeřili s konkurencí téměř 6000 vín z celého světa.

Článek

V tiskové zprávě o tom informoval Vinařský fond, který účast vinařů na zahraničních soutěžích finančně podporuje.

Velkou zlatou medaili získal Znovín Znojmo za Tramín červený 2017, výběr z cibéb. K tomuto ocenění přidal Znovín i další zlatou medaili za Sauvignon VOC Znojmo 2020. Další tři vinařství získala po třech zlatých medailích. Bohemia Sekt, Vinařství Volařík z Mikulova a Vinofol z Novosedel na Břeclavsku. Další zlaté medaile získala i vinařství Šabata ze Zaječí na Břeclavsku a Vican rodinné vinařství z Mikulova.

„S ohledem na přísnost hodnocení a kvótu Mezinárodní organizace pro révu vinnou a víno (OIV) bylo 6000 hodnocených vín uděleno jen 19 velkých zlatých, 1702 zlatých a 171 stříbrných medailí. I kvůli tomuto striktnímu omezení jsou medaile z Berliner Wein Trophy 2021 pro vítězná vína tak cenné,“ uvedl Luboš Bárta, šéfredaktor časopisu Sommelier, který účast na Berliner WIne Trophy organizačně zajišťoval.

Vzorky hodnotilo 168 porotců podle pravidel OIV a Mezinárodní unie enologů a pod notářským dohledem. Podle kvót OIV může medaili získat pouze třetina nejlepších vín v každé kategorii.

Reklama

Doporučované