Hlavní obsah

Virální video. Cyklista srazil kolenem dítě, přihlásil se na policii

Foto: Twitter @ExpatBelgium

Pětiletou holčičku srazil asi padesátiletý cyklista.

Reklama

Belgická policie v neděli vyhlásila pátrání po muži, který během jízdy na kole srazil malé dítě. Incident v Ardenách zachytil na video otec dítěte a zveřejnil ho na sociální síti Facebook.

Článek

Video, které obletělo různé sociální sítě, zachycuje sněhem pokrytý kopec a čtyři osoby na úzké stezce vedoucí vzhůru. Jednou z nich je již zmiňovaný cyklista, který se přibližuje k ženou doprovázenému dítěti. To mu však blokuje cestu a jezdec se proto rozhodne situaci vyřešit kolenem.

Cyklistovi se opravdu podaří si místo udělat, rána však posílá malé dítě k zemi. Muž na kole podle videa pokračuje v jízdě a jeho jednání následně na internetu způsobuje rozruch. Rodiče sraženého dítěte dokonce podali stížnost na policii.

Podle otce pětileté holčičky Patricka Mpasy se cyklista na místě neomluvil a pronesl, že na skupinku lidí předem volal, aby uhnula. „Nedělal bych z toho vědu, kdyby se jednoduše omluvil,“ cituje web RTL Mpasu.

Holčičku rodina následně odvezla na pohotovost, podezření na zlomeninu se však nepotvrdilo a dítě je v pořádku, píše RTL.

Původní video získalo desítky tisíc zhlédnutí, policie tak apelovala na kohokoliv, kdo by mohl poskytnout jakékoliv další informace, aby ji kontaktoval. Na základě videa bylo možné získat jen malé indicie pro nalezení „útočníka“, lidé tak hledali asi padesátiletého muže normální postavy s knírem. Dalším poznávacím znamením byl jeho úbor.

Během nedělního večera měl být Mpasa cyklistou kontaktován, neposkytl mu však své jméno. „Požádal nás, abychom stížnost stáhli. Získali jsme od něj něco jako omluvu, ale neměl výčitky svědomí. Stížnost neodvolám,“ sdělil podle The Brussels Times otec dítěte.

Později se během stejného večera objevila informace, podle které se muž sám přihlásil na policii. Více podrobností však v tuto chvíli není k dispozici.

Reklama

Související témata:

Doporučované