Hlavní obsah

Virtuální realitou do dob císaře Nerona. Turisté si mohou opět prohlédnout Zlatý palác

Neronův Zlatý palác ve virtuální realitě.

 

Reklama

Součástí projektu je i video, které nastiňuje nejzásadnější momenty historie budovy.

Článek

Virtuální realita slouží jako brána do Zlatého paláce v dobách římského císaře Nerona. Italští památkáři připravili s pomocí moderní technologie pro turisty virtuální prohlídku celého paláce i přilehlých zahrad. Animované video promítané na stěnu chodby budovy návštěvníkům nastíní i nejzásadnější momenty z její historie.

„Použijete-li speciální brýle Oculus, budete si připadat, jako byste se přesunuli zpět v čase do dob císaře Nerona,” popsal hlavní cíl projektu šéf technického a vědeckého oddělení Zlatého paláce Alessandro D’Alessio. „Současně s možností prohlédnout si v brýlích budovu jsme připravili i video, které popisuje její historii - jak byla postavena, zbourána a přetvořena v lázně dobyvatelem Traianem, pohřbena a znovu objevena v období renesance,” dodává.

Zlatý palác neboli Domus Aurea nechal vystavět římský císař Nero v roce 64 n. l. Proslul okázalým vyzdobením, mramorovými stěnami, nádvořím s bazénem a pompézními kuriozitami, například otočnou jídelnou. Všechny detaily si návštěvníci současného Zlatého paláce, který od sebevraždy Nerona v roce 68 n. l. prošel značnými úpravami, mohou nyní prohlédnout díky brýlím Oculus Rift.

Budova byla po téměř 20 letech rekonstrukce znovu otevřena v roce 1999.

Reklama

Související témata:
Nero

Doporučované