Hlavní obsah

Vítaná změna na Colours of Ostrava. Zmizely nekonečné fronty

Colours of Ostrava má za sebou druhý den. Seznam byl opět u toho.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava odstartoval za nepříznivého počasí. Avšak ty největší hvězdy prvního dne měly i tak „narváno“ a atmosféru uvnitř areálu déšť rozhodně neovlivnil. A jak probíhal druhý festivalový den? Podívejte se na videoreportáž Seznamu.

Článek

Jednou z atrakcí festivalu je například nasvícení bývalé věže vysoké pece, která dnes nese moderní skleněnou nástavbu postavenou podle návrhu architekta Josefa Pleskota. To řešilo vedení industriálního areálu Dolních Vítkovic v posledních dnech. Zapojilo se tak do oslav 100. výročí vzniku Československa. „Chopili jsme se nápadu, který vznikl na krajském úřadě. Vše proběhlo velmi narychlo. Hodně jsme řešili, aby byla trikolora správně poskládaná. Oslovili jsme i architekta Pleskota, který nad projektem dohlížel,“ řekl ředitel areálu Petr Koudela. Dodal, že angažovali dva horolezce, kteří upravili stávající osvětlení vrcholku dominanty průmyslového areálu. Nové osvětlení jí zůstane až do zimy. Odkazovat bude právě na jubileum republiky.

Colours of Ostrava pokračuje i v pátek. Představí se britské zpěvačky Joss Stone či Jessi J nebo hudebník Paul Kalkbrenner z Německa.

Reklama

Doporučované