Hlavní obsah

Vítr trhal střechu na Výstavišti, jako by byla z papíru. Záběry z průmyslové kamery

Nedělní vichřice strhla střechu ze středního křídla Průmyslového paláce na Výstavišti Praha. Podívejte se na záběry z průmyslové kamery.

 

Reklama

Střední část historického Průmyslového paláce v pražských Holešovicích nedělní vichr připravil o plechovou střechu. Během zahájení výstavy Designblok tak muselo vedení evakuovat návštěvníky. Areál musel být na část neděle i pondělí uzavřen.

Článek

Vítr, který místy dosahoval rychlosti až 180 kilometrů za hodinu, způsobil značné škody na Výstavišti Praha v Holešovicích. Seznam Zprávy nyní získaly unikátní záběry z přírodní pohromy.

Při zahájení Designbloku vichřice poškodila přední část střechy Průmyslového paláce. „Všechny návštěvníky jsme přesunuli ze střední haly do pravého křídla paláce. Poté jsme je evakuovali bezpečným východem,” řekl Seznamu předseda představenstva výstaviště Pavel Klaška.

Areál byl uzavřen v neděli 11 hodin dopoledne. „Utrhla se nám prakticky celá střecha. Plech se odchlípl a došlo i k poškození dřevěných krovů pod ním,” popisuje Klaška rozsah škody.

Opravy paláce potrvají pravděpodobně několik měsíců. Většina výstaviště je však v provozu.

Reklama

Doporučované