Hlavní obsah

Vizovická Koma Modular získala ocenění Red Dot Design Award 2021

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Vizovický výrobce modulárních systémů, společnost Koma Modular, získala ocenění Red Dot Design Award 2021 v kategorii Produktový design za svou novou řadu Fashion Line Relax.

Článek

Jde o prefabrikované moduly, ze kterých je možné sestavit objekt pro rekreaci, podnikání či bydlení.

Projekt vznikl ve spolupráci s designérkou Adélou Bačovou. „Vývoj této výrobkové řady začal v roce 2018, v roce 2020 byla uvedena na trh řada pro rekreaci Fashion Line Relax, nyní se dokončují první prototypy pro podnikání - řada Fashion Line Office,“ uvedla marketingová ředitelka firmy Marie Greplová.

Fashion Line Relax byla představena loni na podzim na pražském Designbloku. „Od začátku roku 2021 jsou spuštěné rezervace a dodávky prvních modulů jsou plánované na léto tohoto roku,“ uvedla Greplová.

Dílcový systém funguje na principu kombinování jednotlivých standardizovaných prvků. „Jádro budovy zůstává založeno na jednotném systému, ale pomocí vyměnitelných designových prvků si může zákazník sestavu individualizovat a nakonfigurovat dle vlastních představ. Všechny díly jsou promyšlené tak, že nelze zvolit špatnou konfiguraci, která by narušila výsledný vzhled. V pravidelných intervalech budeme vytvářet kolekce nových dílů, čímž zachováme vývojový potenciál celé řady,“ uvedla ředitelka.

Uznávaná světová cena za design Red Dot Award je udělována každoročně od 50. let minulého století. Uděluje se ve třech základních kategoriích, kterými jsou designový koncept, komunikační a produktový design.

Koma Modular dodává modulární stavby, které slouží jako sídla firem, bytové domy, školská zařízení, prosazují se i ve zdravotnictví. Firma také vyrobila pavilon pro světovou výstavu Expo 2015 v Miláně, poté jej přesunula do svého areálu, kde po úpravách slouží jako administrativní budova.

Reklama

Doporučované