Hlavní obsah

Vlajkové telefony od Huawei budou vyhledávat díky Seznamu

Foto: Huawei

Ilustrační foto.

Reklama

Společnosti Huawei a Seznam.cz budou spolupracovat. Česká internetová jednička poskytne na nové telefony vyhledávání a aplikace do AppGallery.

Článek

Obchod společnosti Huawei každý měsíc navštíví 400 milionů aktivních uživatelů, což ho v této kategorii řadí na celosvětovou 3. příčku. V Česku zahájil spolupráci se společností Seznam.cz, takže se její aplikace včetně zpravodajství objeví v nabídce nových telefonů Huawei.

„Společnosti Huawei a Seznam.cz dohodly partnerství a spolupráci v mnoha oblastech. Seznam.cz jako významný tvůrce mnoha mobilních aplikací v Česku podporuje Huawei v budování vlastního obchodu s aplikacemi. Nedávno představené telefony řady P40, P40 Pro a P40 Lite jsou první modely, kde se partnerství projeví, a my věříme, že to naši zákazníci ocení. Jsme velmi rádi, že jsme získali silného partnera s řadou produktů, které jsou u Čechů velmi oblíbené,“ říká PR manažer Huawei pro produktové portfolio Filip Matys.

Špičkové telefony obsahují rozhraní EMUI 10, založené na Androidu 10.0 a poháněné Huawei Mobile Services (HMS). Ekosystém aplikací HMS, které jsou dostupné prostřednictvím tržiště Huawei AppGallery, roste stejně jako počty jejich uživatelů. Kromě toho, že se aplikace Seznamu objeví v AppGallery, bude v prohlížeči nastaveno vyhledávání přes Seznam a v neposlední řadě připravil Seznam pro Huawei zpravodajskou aplikaci s názvem Seznam.cz.

„Mobilní zařízení Huawei tvoří v České republice velkou část trhu. Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít vzájemnou spolupráci, která nám pomůže oslovit další uživatele s produkty Seznamu. Je to v souladu s naší mobilní strategií, která reaguje na fakt, že se konzumace zábavy i obsahu přesouvá stále více od desktopu k mobilním telefonům,“ odhaluje motivy uzavření spolupráce Matěj Hušek, ředitel divize Homepage a obsahových služeb Seznam.cz.

Dodává, že uživatelé mobilních telefonů Huawei řady P40, P40 Pro a P40 Lite najdou kromě defaultně nastaveného vyhledávání ve svých telefonech i oblíbené aplikace české internetové jedničky, jako například Mapy.cz či Novinky.cz.

V AppGallery od Huawei je také možné najít aplikace od Alza.cz, CZC, Komerční banky, Seznam.cz, CSFD.cz, Livesportu, Richee, Tipsportu, Tesca, Youradio nebo Windy a nyní je postupně budou doplňovat například i aplikace od Raiffeisenbank, České spořitelny nebo České pošty. Připojit se mají i DámeJídlo.cz, Avast či České dráhy s aplikací Můj vlak.

Z populárních globálních aplikací AppGallery nabízí třeba taxi aplikaci Bolt či strategickou hru Game of Thrones.

Seznam.cz je česká společnost, jež byla založena v roce 1996. Domovskou stránku Seznam.cz navštíví denně více než čtyři miliony reálných uživatelů a dosah všech služeb, které spadají pod českou internetovou jedničku, je až 95 % internetové populace v ČR. Zpravodajský portál Seznam Zprávy, který je obsahovým zdrojem pro zpravodajskou aplikaci Seznam.cz v mobilních telefonech Huawei, navštíví denně téměř dva miliony reálných uživatelů.

Reklama

Doporučované