Hlavní obsah

Vlak se členy Kongresu USA se srazil s popelářským vozem, řidič nepřežil

Vlak se členy kongresu narazil do popelářského vozu.Video: Reuters

 

Reklama

Vlak, který vezl členy amerického kongresu, se v Západní Virginii střetl s popelářským vozem. Smrtelná zranění utrpěl pouze řidič vozidla. Někteří členové Kongresu, včetně předsedy Sněmovny reprezentantů Paula Ryana, utrpěli lehká zranění.

Článek

Srážku vlaku vezoucího členy amerického kongresu s popelářským vozem nepřežil řidič vozidla. Dalších pět pacientů záchranáři převezli se zraněními do nemocnice. Pouze jeden z nich je těžce zraněn. Podle zákonodárců je oběť i vážně zraněný z popelářského vozu.

„Jsme v pořádku, náš vlak se srazil s popelářským vozem,” napsal na Twitteru republikánský člen Sněmovny reprezentantů Greg Walden.

„Vypadá to, že popelářský vůz byl zcela rozdrcen. Všude jsou rozházené odpadky,” řekl po telefonu novinářům senátor Mike Lee.

Vlak vezl senátory a členy Sněmovny reprezentantů na třídenní konferenci republikánů do města White Sulfur Springs v Západní Virginii. I přes nešťastnou událost bude konference pokračovat dle plánu.

S některými kongresmany jeli i jejich asistenti, manželky a děti. Ve vlaku seděl podle AP i předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan, ten je podle CNN mezi lehce zraněnými.

Nehoda se stala krátce před polednem místního času u obce Crozet ve Virginii, asi 180 kilometrů jihozápadně od Washingtonu. Členové kongresu, kteří absolvovali lékařský výcvik, poskytli první pomoc raněným.

Reklama

Doporučované