Hlavní obsah

Vlak před pádem z mostu jel třikrát rychleji, než směl. Video ukazuje následky

Letecké záběry z místa vlakového neštěstí.

 

Reklama

Vlaková nehoda u Seattlu si vyžádala nejméně tři oběti na životech. Podle předběžných vyšetřování vlak narazil do překážky na trati a ve 130kilometrové rychlosti vykolejil.

Článek

Nejméně tři lidé zemřeli při vlakové nehodě na západě USA. Vlaková souprava vykolejila ve 130kilometrové rychlosti nedaleko města Seattle a několik vagonů se zřítilo z mostu na dálnici. Do nemocnic byla převezena více než stovka zraněných. Předběžné vyšetřování ukazuje, že vlak zřejmě narazil do překážky na trati.

Agentura AP dříve s odvoláním na nejmenovaný úřední zdroj uváděla šest mrtvých. Podle televize CNN byly již prohledány všechny vagony, možné další oběti se však mohou nacházet v okolí. V soupravě cestovalo 77 pasažérů a sedm členů posádky.

K havárii došlo na úseku trati, který prošel modernizací s cílem zrychlit spojení ze Seattlu směrem na jih. Nejmenovaný zdroj podle AP sdělil, že vykolejený vlak jel vůbec poprvé po nových kolejích, proto je nepravděpodobné, že by nehoda souvisela se špatným stavem trati. Do vagonů, které spadly na dálnici, narazilo několik aut, přičemž bylo zraněno neupřesněné množství motoristů.

U města Seattle vykolejil vlak a zřítil se z mostu na dálniciVideo: AP

Reklama

Související témata:

Doporučované