Hlavní obsah

Vlevo dole: Aktivovali jsme článek 66. Jak to dopadlo na politiku?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Piráti zatím nemají jasno v tom, jestli jít do vlády, nebo do opozice.

Reklama

Článek

Václav Dolejší skončil v nemocnici a podle několika důvěryhodných zdrojů redakce obeznámených s děním na oddělení není schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti. Takže jsme aktivovali článek 66 a Václavovy podcastové pravomoci přebírá komentátor Seznam Zpráv Martin Čaban.

Levice se snaží vymyslet, jak se oklepat po volební porážce. Komunisté si zvolili novou šéfku Kateřinu Konečnou, sociální demokraty chce vést Jana Maláčová.

„Je zajímavé, že když jde do tuhého, vytáhnou partaje dopředu ženy. Stejné to bylo s Markétou Pekarovou Adamovou nebo Miroslavou Němcovou v roce 2013,“ říká Lucie Stuchlíková v aktuálním díle podcastu Vlevo dole.

Piráti se zase snaží vymyslet, jestli jít do vlády, která ministerstva případně chtít a koho na ně poslat. „Já jsem spíš zastánce toho, aby Piráti do vlády šli. Protože v opozici je devět desítek ukřičených poslanců ANO a SPD. A v tomhle se prosadit se čtyřmi poslanci by bylo extrémně složité,“ myslí si Martin Čaban.

Andrej Babiš se snaží vymyslet, jak se co nejrychleji zbavit Ministerstva zdravotnictví. Na prahu nové vlny epidemie se Česko ocitá v politickém vakuu - s odcházející vládou, která už to řešit nechce, a s přicházející vládou, která to ještě řešit nechce.

Jak se pozná, že se Václavu Dolejšímu ulevilo? Trhne Ivan Bartoš rekord Martina Bursíka? A jak se těšíme na home office? To se dozvíte v aktuální epizodě podcastu Vlevo dole! Pusťte si ji v přehrávači v úvodu.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované