Hlavní obsah

Vlevo dole: Kam zmizí prezidentovi muži? Nejedlý do Moskvy, Ovčáček do SPD

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Co budou dělat prezidentovi muži, až skončí Zemanovo odcházení?

Reklama

Článek

Na Pražském hradě, v prezidentské kanceláři, aktuálně vládne chaos a zděšení. Po týdnech lhaní a předstírání, že prezident je ve skvělé kondici, se veřejnost dozvěděla pravdu a sleduje pomalé odcházení Miloše Zemana z nejvyšší funkce.

Jeho nejbližší spolupracovníci by měli velmi rychle řešit, co dál. Co bude dělat Zemanova suita a stane se příštím prezidentem Andrej Babiš? To jsou témata dnešní epizody politického podcastu Vlevo dole, kde Václav Dolejší s Lucií Stuchlíkovou spekulují o všech možnostech.

Uteče hlavní poradce Martin Nejedlý do Moskvy dřív, než bude muset vrátit diplomatický pas? Vrátí se kancléř Vratislav Mynář do Osvětiman k čepování piva rychleji, než bude muset vracet dotace?

„Já jsem zvědavý, jestli mluvčí Jiří Ovčáček půjde zpátky do stranických komunistických Haló novin, nebo do bulvárního Blesku. V obou redakcích už působil, asi ho chtít nebudou. Možná mu pobyt na Hradě stoupl do hlavy, takže se bude chtít vrhnout do politiky, mohl by vystupovat jako strážce odkazu velkého Miloše Zemana. Nebo vstoupí třeba do Okamurovy SPD,“ míní Václav Dolejší.

Autoři probírají také nejčastější aktuální otázku, jestli končící premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš má šanci vyhrát prezidentské volby a usednout na Hradě.

„Dnes by asi nevyhrál, protože většina společnosti, asi dvě třetiny, je proti němu. Jenže tahle atmosféra se může rychle změnit, jestliže bude kandidovat v době, kdy Fialova vláda bude zrovna nepopulárně šetřit. Pak může snadno uspět s heslem Za Babiše bylo líp,“ domnívá se Lucie Stuchlíková.

Věříte spíš lékařské expertize předsedy Poslanecké sněmovny, nebo ředitele Ústřední vojenské nemocnice? Viděli byste Andreje Babiše radši v parlamentní opozici, nebo na Hradě? A nechtěli byste už konečně prezidentku? V každém případě si poslechněte aktuální epizodu podcastu Vlevo dole! Přehrávač najdete v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované