Hlavní obsah

Vlevo dole: Ovlivní Babišův skandál voliče? Možná ty hodně vlažné

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Andreje Babiše dostihla kauza tzv. offshorových účtů, které v minulosti sám kritizoval.

Reklama

Článek

Premiér Andrej Babiš si přes offshorové firmy poslal téměř 400 milionů korun, za které si pak koupil nemovitosti na francouzské Riviéře včetně zámečku, o kterém se teď snaží tvrdit, že to není zámeček.

V dobách, kterým premiér s oblibou říká Palermo, by se kvůli podobnému skandálu odstupovalo. Teď je otázka, jestli si toho někdo čtyři dny před volbami vůbec všimne. „Voličské jádro Andreje Babiše to podle mě nezaregistruje, nebo tomu nebude věřit. Ale mohlo by to vehnat část vlažnějších voličů ke Šlachtovi nebo k SPD,“ myslí si reportér Václav Dolejší.

I přesto je to pro Andreje Babiše v závěru volebního finiše velká nepříjemnost. „Určitě ho netěší, že místo aby v posledním týdnu řídil kampaň, jak potřebuje, bude muset všude vysvětlovat, jak to bylo s těmi offshory, které dřív tak rád kritizoval,“ dodává Lucie Stuchlíková.

A ještě větší dopad může mít kauza na povolební vyjednávání – koaliční potenciál premiéra, jehož obličej se skandálním titulkem otiskly přední světové deníky, se ještě víc smrskl.

Lituje Andrej Babiše, že někdy neví, kdy radši mlčet? Převáží u voličů závist, nebo obdiv ke komukoli, kdo dokáže něco oj**at? A co se slovenští kolegové – na rozdíl od nás – nebojí říct na plná ústa? Poslechněte si čerstvý Reaktor v přehrávači nahoře!

Reaktorem doplňujeme pravidelné díly podcastu Vlevo dole vždy, když se v předvolební kampani něco semele.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované