Hlavní obsah

Vlevo dole: Rozdali jste karty. Tipujeme jak

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Víme, jak si vy myslíte, že to celé dopadlo.

Reklama

Článek

Zavřely se volební místnosti, začalo se sčítat a političtí fanatici jako Václav Dolejší s Lucií Stuchlíkovou zběsile klikají na průběžné volební výsledky.

Zbytečně. Pořádné výsledky ještě několik hodin nebudou. Jestli jste ale také hladoví po grafech, můžete si projít výsledky našeho exkluzivního průzkumu mezi posluchači Vlevo dole, který proběhl v předvolebním týdnu.

Koho nejčastěji tipují jako favorita voleb? „Vyhrálo by hnutí následované koalicí Spolu a třetím PirStanem. Kromě nich by do Sněmovny prošla už jen SPD a těsně komunisti,“ shrnuje výsledky Lucie Stuchlíková.

Na mandáty dopadlo naše hlasování lépe pro opozici. „Obě opoziční koalice by dohromady získaly 105 mandátů,“ říká Václav Dolejší. Za příštího premiéra posluchači podcastu nejčastěji tipují Petra Fialu, teprve poté Andreje Babiše. A překvapení hlasování - Vít Rakušan dostal víc hlasů než Ivan Bartoš.

Klikáte, nebo se prostě necháte překvapit výsledky až při večerních zprávách? Byly všechny předvolební předpovědi jako vždycky úplně mimo? V každém případě si poslechněte do ruda rozpálený těsně povolební Reaktor v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované