Hlavní obsah

Vlevo dole: Mělo to být Zemanovo velké finále. Všechno je jinak

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Zdravotní stav Miloše Zemana v souvislosti s volbami je tématem aktuálního podcastu Reaktor.

Reklama

Článek

Jaký je ve skutečnosti zdravotní stav Miloše Zemana? To ví aktuálně možná jeho ošetřující lékař a pár lidí na Hradě. Zbytek veřejnosti může jenom spekulovat.

A v posledních několika dnech se v zákulisí spekuluje mocně. „Objevují se informace, že prezident trpí chronickým stavem, kdy se mu v břišní dutině hromadí tekutina. Další zdroje zase tvrdí, že Zemanovi byla kvůli akutním potížím důrazně doporučena hospitalizace, odmítá ale opustit Lány,“ říkají v podcastu političtí reportéři Seznam Zpráv Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší.

Než se začnete pohoršovat nad tím, že jsme bulvární hyeny, které nerespektují právo na soukromí, připomeňme, že do voleb zbývají tři dny a prezidenta čeká náročný maraton jednání, na jehož konci má vzniknout nová vláda. A je tu tedy silný veřejný zájem vědět, jestli je toho hlava státu schopna.

„Co je na spekulacích, které se v posledních dnech šíří politickým zákulisím, pravdy? Nevíme. A to je právě ten problém. Za normálního fungování by Hrad prostě řekl, co se děje,“ dodává Stuchlíková. Teď ale s jistotou víme jen to, že prezident v tuto chvíli není v nemocnici.

Marně se po zdravotním stavu Miloše Zemana ptají senátoři, poslanci, ale i lidé, kteří se počítají mezi prezidentovy blízké. Nebo alespoň počítali do chvíle, kdy si přístup k nejvyššímu ústavnímu činiteli zprivatizovala hradní suita pod vedením Vratislava Mynáře a Martina Nejedlého.

Proč se Hrad tolik brání odpovídat na otázky ohledně prezidentova zdraví? Uklidní veřejnost, když se mluvčí prezidenta modlí na Twitteru? Poslechněte si celý díl Reaktoru, kterým doplňujeme epizody Vlevo dole, kdykoli se před volbami něco semele. A hlasujte v předvolební tipovačce.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované