Hlavní obsah

Vliv znečištěného ovzduší na duševní zdraví a tetování hongkongských demonstrantů

Den očima Kláry Galové.Video: Klára Galová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 21. srpna vybírala redaktorka Klára Galová.

Článek

Znečištění vzduchu má údajně vliv na duševní zdraví. Lidé žijící na místech se špatnou kvalitou ovzduší jsou náchylnější k depresi a bipolární poruše. Zjistili to vědci z Chicagské univerzity. Výzkum vycházel z dat o americké a dánské populaci. Podle Světové zdravotnické organizace znečištění vzduchu ročně zapříčiní smrt 7 milionů lidí.

Kultovní sci-fi série Matrix se dočká čtvrtého pokračování, jeho přípravy potvrdilo filmové studio Warner Bros. Natáčet se začne během roku 2020 a skalní fanoušky jistě potěší, že se ve filmu v hlavních rolích Nea a Trinity opět představí Keanu Reeves a Carrie-Anne Mossová. První díl byl uveden v roce 1999 a zaznamenal nečekaný úspěch.

Obyvatelům Hongkongu se aktuální protesty dostávají pod kůži – a to doslova. Na svá těla si nechávají tetovat symboly demonstrací – například deštník, krvácející oko nebo květ bauhínie podobný tomu na hongkongské vlajce. Někteří tatéři nabízejí taková tetování dokonce zdarma. Tetování obecně bylo v Hongkongu dlouhou dobu tabu, nyní začíná jeho popularita růst.

Na další události, jež přinesl den s datem 21. srpna, se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované