Hlavní obsah

„Vloupal“ se do debaty se Zemanem. V diskuzi by na mě neměl, tvrdí Michal Horáček

Horáček: V kampani jsem udělal spoustu chyb. Za #MeToo se omlouvám.

 

Reklama

Věří, že Miloše Zemana porazí, když ho bude volit Praha. „Pokud zvítězím, přestanu kouřit,“ říká ve Výzvě Seznamu Michal Horáček.

Článek

Vedle Miloše Zemana a Jiřího Drahoše patří mezi trojici favoritů nadcházející prezidentské volby. Díky prodeji sázkové kanceláře Fortuna za 2,4 miliardy je Michal Horáček (65) nejbohatším z kandidátů.

Má zatím druhou nejdražší kampaň. Dal za ni zhruba 30 milionů korun. Peníze získané ze sázek mu někteří rivalové vyčítají. On ale zdůrazňuje, že si tak všechno v kampani může platit sám. Příspěvky dárců odmítá.

Řada kritiků Horáčkovi vyčítá, že do kampaně přinesl patos. „Některá má vystoupení byla strašně amatérská, snad jsem ušel kus cesty,“ hodnotí zpětně některé části svého vystoupení z výročí 28. října na pražském Staroměstském náměstí (na ukázku jeho projevu se můžete podívat v úvodním videu).

Antizeman jako program?

Horáček se ostře vymezuje proti prezidentu Miloši Zemanovi. O něm tvrdí, že nechodí do debat, protože by je fyzicky nevydržel. A před dvěma dny zveřejnil na internetu video, ve kterém je trikově naklíčovaný v debatě se Zemanem, do něhož se tvrdě pouští.

„Zeman je skvělý rétor. Ale v debatě mi nemůže stačit,“ říká sebevědomě Horáček.

Jakou udělal v kampani největší chybu? Škodí textařovi a bývalému podnikateli, že nemá politickou zkušenost? A jak by jako prezident spolupracoval s premiérem Andrejem Babišem? Sledujte Výzvu Renaty Kalenské v úvodním videu.

Web Michala Horáčka: https://www.michalhoracek.cz/

Na transparentní účet se můžete podívat zde.

Reklama

Doporučované