Hlavní obsah

Vltavská se uzavře pro tramvaje. Je potřeba podepřít most

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Vytížená pražská stanice metra a tramvají Vltavská se právě pro tramvaje na nejbližší dobu uzavře. Stav místního mostu se za poslední měsíc výrazně zhoršil a je tedy třeba ho podepřít.

Článek

Poslední diagnostika silničního mostu v Bubenské ulici přinesl nepříznivé výsledky. Část, pod kterou projíždějí tramvaje a chodí chodci, je v havarijním stavu. Je proto nezbytné okamžitě uzavřít provoz na mostě i pod ním. „Za posledních 25 dní měření se stav mostu začal velmi rychle zhoršovat a praskliny v jeho konstrukci, které důkladně už řadu měsíců monitorujeme, se začaly rychle a nebezpečně zvětšovat,” uvedla ve zprávě TSK Praha.

Most podjíždějí tramvaje od Vltavské na Strossmayerovo náměstí, které v době výluky rovněž nepojedou. Uzavírka se bude týkat části mostu, jež vede z centra směrem k Výstavišti. V opačném směru auta jedou po samostatné mostní konstrukci, která není ve stavu, kdy by bylo nutné ji uzavřít.

Technická správa komunikací začala připravovat podepření mostu. To bude trvat přibližně týden. „Na podepření mostu jsme začali pracovat okamžitě, nejpozději zítra budeme znát dodavatele, který most podepře, a budeme se snažit, aby se nejpozději do týdne mohli na Vltavskou vrátit pěší i tramvaje,“ upřesnil generální ředitel Technické správy komunikací Petr Smolka.

Reklama

Doporučované