Hlavní obsah

Vnitrobloky v centru Hradce Králové ožily vystoupením romské kapely

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Tři vnitrobloky v centru Hradce Králové dnes odpoledne ožily vystoupením místní romské skupiny Terne Čhave. Lidé muzikanty sledovali z oken a balkonů svých bytů.

Článek

Terne Čhave nejprve zahrála ve vnitrobloku za bankou ČSOB na Ulrichově náměstí, následně za kavárnou Crosscafe v Mánesově ulici a nakonec ve vnitrobloku za hotelem Paříž na Baťkově náměstí. „Vnitrobloky jsou v zástavbě navržené architektem Josefem Gočárem. Činžovní domy tvoří jakési lóže v divadle,“ řekl organizátor koncertů Tomáš Langr, jinak principál spolku Dobré divadlo.

Reprobednami ozvučená vystoupení sledovaly v souhrnu desítky lidí. Muzikanty posluchači odměnili potleskem a někteří i hozením bankovky. Do přímého kontaktu s diváky muzikanti nepřišli. Chtěli jsme lidem udělat radost. Vnímáme to jako příležitost, jak v dnešní době covidových omezení něco udělat," řekl.

Lidé jsou podle Langra po dlouhé covidové uzávěře otrávení a naštvaní a taková vystoupení jim mohou pomoci zvednout náladu. „Po dlouhé době jsme první organizace, která něco pořádá. Nečekáme s rukama v klíně a hledáme řešení, co můžeme jako umělci dělat,“ uvedl Langr.

Plánuje, že koncerty budou pokračovat. V polovině května by ve vnitroblocích měl vystoupit Pražský pouťový orchestr a v polovině června kapela The Browniess.

Reklama

Doporučované